Celkem vybráno 1 283 500 Kč

Vážení sportovní přátelé a příznivci Štiřínského krosu,

Zapojte se, běhejte, jezděte na kole, prostě pomáhejte…..

Jako každý rok i letos se bude konat krosový závod, již po jedenácté. 9x se kros tradičně běžel na  loukách mezi Všedobrovicemi a Štiřínem, ale již druhým rokem budou závody probíhat netradičně vzhledem k pandemii COVID – 19.

 

Letos opět organizátoři přichází s virtuální formou.

Tento ročník bude „rokem pro Apolináře“, kdy v průběhu celého roku můžete běhat a je možné zaslat své dobrovolné „startovné” na transparentní účet  nadačního fondu Vita et Futura, a tím jako každý rok pomoci předčasně narozeným dětem v porodnici „U Apolináře“.

Jak budete běhat?

Nejste v nejlepší fyzické kondici? Nevadí, důležité je se zúčastnit a pomoci dobré věci!
Začínáme  3. 6. 2021 a končíme 31. 5. 2022.
Své běhy, procházky či jiné sportovní aktivity  zaznamenávejte do jakýchkoliv sportovních aplikací a poté svůj běh nasdílejte na sociální sítě s hashtagem #rokproapolinare.
Dobrovolné startovné posílejte na transparentní účet NF Vita et Futura:  2061621088/5500

Pro co letos budete běhat?

Letos je náš cíl vybrat 1 000 000 korun a pořídit za to pro maminky a jejich nedonošená miminka šokový pasterizátor mateřského mléka.

Co takový pasterizátor umí?

Spousta z nás v sobě nosí cytomegalovirus, aniž by to věděla. Vyskytuje se v 90% populace.  Nic nám nedělá, nemluví s námi, jen se veze. Někomu se ozve jako viroza, ale u dospělých lidí většinou bez větších komplikací. Po porodu a i při kojení se přenáší na miminko. Miminka donošená to povětšinou bez větších komplikací ustojí. Pro miminka nedonošená může mít takový virus fatální následky. Zbavit se cytomegaloviru z mléka lze mražením nebo šokovou pasterizací. Mražením mateřské mléko ale přichází o spoustu blahodárných látek. Šokovým pastrizátorem by se podařilo miminkům zajistit mléko plných kvalit, ale nebezpečí prosté.

Něco i viru

Cytomegalovirus

Něco o pasterizátoru

 

 

 

 

Tým MCC Kros Štiřín