Tisková zpráva

30. září 2023

Po úspěšném konání 13. ročníku MCC Krosu Štiřín, který se nesl pod heslem „Společně měníme svět“, můžeme s radostí oznámit, že jsme společně dosáhli významného milníku ve prospěch nedonošených dětí v Kambodži. Díky neuvěřitelné podpoře našich účastníků, sponzorů a dobrovolníků jsme byli schopni vybrat 140 000 Kč. Tato částka půjde přímo na podporu Národní pediatrické nemocnice v Phnom Penhu, což představuje významný příspěvek k lepší péči o nedonošené děti v této východoasijské zemi.

Tento rok byl pro nás všechny zvláštní nejen z důvodu rekordního výtěžku, ale také kvůli hlubokému poselství solidarity a naděje, které závod přinesl. Jasně to ukazuje, jak sport a dobročinnost mohou jít ruku v ruce a společně tvořit zázraky. Na startovní čáře jsme nebyli jenom běžci soutěžící o nejlepší časy; byli jsme tam jako komunita sjednocená společným cílem – udělat rozdíl v životech těch, kteří to nejvíce potřebují.

Chceme vyjádřit naši  vděčnost každému, kdo se zúčastnil, podpořil nebo přispěl k úspěchu tohoto ročníku závodu. Vaše štědrost, vášeň a odhodlání nejenže přinesly naději nedonošeným dětem v Kambodži, ale také posílily vazby mezi našimi zeměmi a ukázaly, jak velké věci můžeme společně dokázat.

Vzhledem k úspěchu letošního ročníku se již teď těšíme na další závod, kde budeme pokračovat v naší misi měnit svět k lepšímu, jeden krok za druhým. Děkujeme, že jste součástí této neuvěřitelné cesty. Společně jsme silní a společně můžeme udělat rozdíl.

 

 

15. srpna 2023

13. ročník MCC Kros Štiřín 

„Společně měníme svět.“ – Náš luxus, jinde naděje

Kambodža: Tragédie režimu Pol Pota a odkaz sedmi lékařů – Společná cesta s Českou republikou

Kambodža prošla neuvěřitelnými utrpeními za vlády Pol Pota. V této temné kapitole své historie ztratila nejen miliony životů, ale zejména miliony svých intelektuálů. Čtyři roky krutovlády přežilo jen 7 lékařů. Tato tragédie však také připomněla, že lidská odvaha a odhodlání mohou překonat i ty nejtemnější časy.

A právě tuto myšlenku neseme dál do současnosti. Česká republika, která má také bohatou historii a ví, co to znamená procházet utrpením a těžkostmi, se stala partnerem Kambodže na cestě k obnově a změně.

Česká republika, prostřednictvím různých humanitárních a rozvojových organizací, aktivně podporuje projekty v Kambodži, které mají za cíl pomoci lidem této země dostat se z důsledků kambodžského genocidu. Pomáhá financovat školy, zdravotnická zařízení a další iniciativy, které pomáhají obnovovat zemi po těch temných letech.

Kromě toho Česká republika poskytuje také odbornou pomoc a výuku, včetně vzdělávání lékařů a porodních asistentek. To má za následek zvyšování lékařských kapacit v Kambodži, což je klíčové pro zlepšení zdravotní péče v této zemi.

Spolupráce mezi Kambodžou a Českou republikou je inspirujícím příkladem toho, jak můžeme společně pracovat na změně a pomoci těm, kteří potřebují naši podporu. Historie nás učí, že se můžeme spojit a udělat svět lepším místem pro všechny, a tato spolupráce nás vede k lepší budoucnosti.

Běžecký závod ve Štiříně je již tradice – tentokrát s mezinárodním dobročinným cílem

Již po dvanáct let jsme společně zažívali radost z běhání a soutěžení ve Štiříně, a letos slavíme třináctý ročník tohoto úžasného sportovního svátku v našem regionu. Naše nadšení pro tento závod nezastavila ani nepřízeň počasí, ani nečekaná pandemie COVID-19. Každý rok jsme společně ukázali sílu sportu a solidarity.

V minulém roce jsme však udělali jednu velkou změnu, která nás nesmírně hřeje u srdce. Celý areál jsme přemístili, aby byla zachována bezpečnost všech závodníků a abychom současně uchovali ducha a tradici tohoto běžeckého klání.

Letos, ohlašujeme další důležitou změnu, která nám dodává ještě větší smysl a vášeň pro tento závod. Veškerý výtěžek z registrace účastníků půjde opět na podporu nedonošených dětí. Stále chceme přinést radost a naději těm, kteří se narodili předčasně, jen s malou výjimkou.  Letošní ročník bude zasvěcen opět nedonošeným dětem, ale tentokrát Národní pediatrickém nemocnici v Phnom Penhu.

Tuto inspirující změnu inicioval Nadační fond Vita et Futura, který se věnuje humanitárním a rozvojovým projektům po celém světě. “Kambodža se stala místem našeho velkého úkolu, který před nás postavila Česká rozvojová agentura. A my jsme tuto výzvu přijali s otevřenou náručí, protože věříme, že sport a dobročinnost mohou společně tvořit zázraky. Říká ředitel závodu a současně otec zakladatel Nadačního fondu prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc.

Každý krok, který uděláme na startovní čáře, bude krokem směrem k lepší budoucnosti pro nedonošené děti v této východoasijské zemi. Tímto krokem chceme ukázat, že společně můžeme měnit svět k lepšímu. Jsme vděční našim věrným účastníkům a sponzorům, kteří nám umožňují dělat takovéto věci. Doufáme, že letošní kros bude nejen závodem, ale i symbolem lidskosti a dobroty.

Přijďte a buďte součástí tohoto nezapomenutelného okamžiku. Společně můžeme udělat rozdíl v životech nedonošených dětí v Kambodži. Vaše účast a podpora jsou nám drahocenné, a my věříme, že společně dokážeme dosáhnout velkých věcí. Nezapomeňte, že každý krok počítá, a že tenhle rok bude zvláštní a plný emocí.

Číslo transparentního účtu Mother Care Centrum spol. s r.o.: 292872627/0300

Kontakt pro média

Web: www.kros-stirin.cz

Instagram: mcc_krosstirin

Facebook: Kros – Štiřín

Email: info.mcc.kros@gmail.com

Kontaktní osoba: Petra Pařízková, tel. 721236292

 


7. června 2022

Charitativní závod MCC Štiřín – LIVE

12. ročník MCC Kros Štiřín LIVE –  bude opět zachraňovat

 

 

Již tradiční charitativní závod, který se po dlouhých dvou letech vrátí zpět na zelené louky mezi Všedobrovicemi a Štiřínem.

“Letos se v krásné krajině sejdeme 10. září 2022 a opět budeme běhat pro perinatologické centrum v porodnici u Apolináře a pomůžeme tak zvyšovat komfort předčasně narozených miminek a jejich rodin,” říká ředitel závodu prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc. 

Žhavou novinkou bude možnost placení startovného =  finanční podpory této porodnici prostřednictvím QR kódů a to ještě před zahájením samotného závodu.

“Své startovné uvidíte v rámci transparentního konta Mother Care Centrum spol. s r.o.. Celkový výtěžek bude posléze darován Nadačnímu fondu Vita et Futura. Po zaplacení  bude  pro každého závodníka připraveno startovní číslo včetně měřícího čipu při osobní registraci do závodu,” dodává technická ředitelka závodu ing. Gabriela Čermáková

MCC Kros Štiřín, závod o poháry nejlepších atletů světa T. Dvořáka, R. Šebrleho, J. Ptáčníkové, D. Helceletové, A.S. Helceleta, J. Kudličky a v neposlední řadě stříbrného olympijského medailisty z Tokia Jakuba Vadlejcha se koná pod záštitou Ing. Pavla Čermáka, starosty obce Kamenice v jejímž katastru se štiřínské louky nacházejí.

Již 12 let se setkávají běžci všech věkových kategorií, aby svým během podpořili sami sebe, ty nejmladší přilákali k pohybu a zároveň přispěli miminkům do dlaně v prvních dnech jejich života. Poslední dva roky se díky pandemii COVID – 19 běhalo virtuálně a výtěžky z těchto závodů nebyly malé.

“Při virtuálních bězích v roce 2020 jste podpořili perinatologické centrum celkovou výší 303 226 Kč a v roce 2021 to bylo 385 486 Kč. Letos to bude LIVE a doufáme, že tyto částky hravě překonáme,” doplňuje hlavní organizátorka Petra Pařízková   

 

Číslo transparentního účtu Mother Care Centrum spol. s r.o.: 292872627/0300

 

Kontakt pro média

Web: www.kros-stirin.cz

Instagram: kros_stirin

Facebook: Kros – Štiřín

Email: info.mcc.kros@gmail.com

Kontaktní osoba: Petra Pařízková 721236292


2. června 2021

11. ročník MCC Kros Štiřín o poháry nejlepších atletů světa T. Dvořáka,
R. Šebrleho, J. Ptáčníkové, D. Rosolové, J. S. Helceleta, J. Kudličky, P. Masláka

# rokproapolinare

Pomalu se stává tradicí, že se Štiřínský kros se běhá jen on-line. Doufáme, že tato tradice nebude pokračovat a my se všichni vrátíme do krásné přírody a závody si společně užijeme. Tento rok opravdu bereme jako poslední virtuální běžeckou akci, a proto budeme běhat rovnou celý rok
# rokproapolinare. 

Každý závodník, závodnice či celá rodina si stejně jako v loňském roce,  může odběhnout, projít, odjet na kole či jiným tělem poháněným dopravním prostředkem svůj vlastní závod. Nezáleží na čase, vzdálenosti, ani sportovní formě.

Do 31. 5. 2022  je možné pravidelně posílat dobrovolné „startovné” na transparentní účet Nadačního fondu Vita et Futura, a jako každý rok pomoci předčasně narozeným dětem v porodnici „U Apolináře“ 1. LF a VFN v Praze.

Svou účast běžci, běžkyně všech věkových kategorií či celé rodiny mohou pomocí tratí a fotografií sdílet na sociálních sítích pod #rokproapolinare.

Závod se koná pod záštitou Ing. Pavla Čermáka, starosty obce Kamenice, v jejímž katastru se krásný běžecký areál nachází.

Naším cílem je vybrat 1 000 000 korun, abychom mohli pořídit pro maminky a jejich nedonošená miminka šokový pasterizátor mateřského mléka.

 

Číslo transparentního účtu Vita et Futura: 2061621088/5500

Kontakt pro média:

Web: www.kros-stirin.cz
Instagram: mcc_krosstirin
Facebook: Kros – Štiřín
Email: info.mcc.kros@gmail.com

 

 

 

 


15. května 2020

10. ročník MCC Kros Štiřín o poháry nejlepších atletů světa T. Dvořáka,
R. Šebrleho, J. Ptáčníkové, D. Rosolové, J. S. Helceleta, J. Kudličky, P. Masláka

Kvůli COVID-19 netradičně, ale přece…

Již tradiční přespolní závod s charitativním podtextem  se 16. května 2020 měl běžet po desáté. Avšak pandemie a riziko COVID-19 přinutila organizátory přenést závod do virtuální podoby. Tak vznikla “květnová výzva”.

Každý závodník si může odběhnout svůj vlastní závod. Letos však nezáleží na čase, vzdálenosti, ani sportovní formě. Do konce měsíce května je možné zaslat dobrovolné “startovné” na transparentní účet Nadačního fondu Vita et Futura, a tím jako každý rok pomoci předčasně narozeným dětem v porodnici „U Apolináře“ 1. LF a VFN v Praze.

Svou účast běžci či celé rodiny mohou pomocí fotografie na sociálních sítích sdílet pod #kvetenproapolinare .

Závod se koná pod záštitou Ing. Pavla Čermáka, starosty obce Kamenice, v jejímž katastru se krásný běžecký areál nachází.

Již 10 let se setkávají běžci všech věkových kategorií, aby svým během podpořili sami sebe, ty nejmladší přilákali k pohybu a zároveň přispěli „miminkům do dlaně“ v prvních dnech jejich života.

Loňského 9. ročníku MCC Kros Štiřín se zúčastnilo bezmála 500 závodníků. Závodníky přišlo povzbudit a bohulibou myšlenku podpořit více jak 2 500 návštěvníků.

Hygienicko-epidemiologická situace není organizátorům ani závodníkům letos vůbec nakloněna, přesto chceme zájem o tuto sportovní akci a dnes již tradici s charitativním podtextem zachovat.

Číslo transparentního účtu Vita et Futura: 2061621088/5500

Kontakt pro média:

Web: www.kros-stirin.cz
Instagram: mcc_krosstirin
Facebook: Kros – Štiřín
Email: info.mcc.kros@gmail.com


9. ročník MCC Kros Štiřín o poháry nejlepších atletů světa T. Dvořáka, B. Špotákové a R. Šebrleho

Pod záštitou Ing. Pavla Čermáka, starosty obce Kamenice

9. ročník MCC Kros Štiřín byl nejúspěšnějším ročníkem běhu, jak v počtu závodníků, tak i v počtu návštěvníků. Závod dokončilo 362 závodníků z celkových 373 a v areálu se prostřídalo více jak 2 500 návštěvníků.

Počasí tomuto charitativnímu běhu letos opět přálo a návštěvníci si tak užili krásný aktivní sobotní den, a navíc pomohli dobré věci. V rámci akce se letos pro předčasně narozené děti v neonatologickém centru nemocnice U Apolináře, vybrala rekordní částka 81 500 Kč.

 

Závodilo se o:

poháry našich olympioniků

první tři závodníci v každé kategorii obdrželi medaile a věcné ceny

všichni účastníci závodu obdrželi diplom

všichni účastníci obdrželi drobné dárky

Celým programem závodního dne Vás provázeli:

Kateřina Nekolná a Petr Svěcený

Celý výtěžek ze startovného a sbírky na místě závodu, který činil 81 500 Kč, věnujeme Centru péče o předčasně narozené děti  v porodnici „U Apolináře“.

Děkujeme všem sportovcům, malým i velkým a těšíme se na setkání i v příštím roce na 10. ročníku MCC Kros Štiřín.